top of page

SHONISHIN

Acupunctuur voor baby's en kinderen

"De sleutel tot een succesvolle Shonishin behandeling is “Minder is beter.”
De schoonheid en de kracht van Shonishin liggen in haar eenvoud,

zachtheid en effectiviteit".

Kindergeneeskunde is één van de oudste specialismen binnen de oosterse geneeskunde. Chinese artsen hebben altijd begrepen dat de fysiologie van een kind verschilt van die van een volwassene.

Shonishin (sho = klein, ni = kind, shin = naald), kinderacupunctuur, is een gespecialiseerde vorm van acupunctuurbehandeling voor baby’s en kinderen. Deze techniek ontwikkelde zich in de jaren 1700 en werd bekend in de regio Osaka van Japan.

Doordat kinderen in de meest yange fase van hun leven zijn, beweegt hun energie, de Qi, heel snel. Kinderen zijn dynamisch, beweeglijk en soepel; ook hun lichaamsenergie is dynamisch en levendig. Het lichaam van een kind is constant in de groei en in ontwikkeling. Dit betekent enerzijds dat de snel veranderende fysiologie van kinderen makkelijk overgestimuleerd kan raken, maar anderzijds dat gezondheidsproblemen vlot kunnen worden verholpen.

Baby’s, vanaf de geboorte, tot ongeveer 12 jaar kunnen effectief en pijnloos worden behandeld met Shonishin. Shonishin richt zich op zachte, gespecialiseerde behandelingstechnieken die zich kenmerkt door het feit dat er geen gebruik wordt gemaakt van naalden en er dus niet door de huid wordt geprikt. Hierdoor kunnen ook kinderen die bang zijn voor naalden de behandelingen pijnloos en zelfs plezierig en ontspannen ervaren. Snelle resultaten kunnen worden verkregen, zelfs met een zeer lichte behandeling.Shonishin technieken bestaan uit ritmisch strijken, wrijven, tikken en lichte druk uitvoeren op de huid zodat verschillende soorten zachte stimulatie wordt verkregen. Deze technieken harmoniseren en voeden de vitale energie van het kind en versterken de gezondheid van het kind.

Een behandeling helpt niet alleen de symptomen op een natuurlijke manier tegen te gaan, maar zal het kind ook minder vatbaar maken voor ziekte en een groter gevoel van welzijn geven waardoor vele andere kleine dagelijkse problemen effectief kunnen worden opgelost.

Shonishin biedt een veilig alternatief voor geneesmiddelen die veel ouders hun kind niet willen geven mede vanwege de vele ongewenste bijwerkingen. Steeds meer ouders vinden de weg naar Shonishin als een effectieve, natuurlijke en veilige manier om het herstel en behoud van de gezondheid van hun kind aan te moedigen.

De wijze waarop de behandeling wordt uitgevoerd (frequentie, dosering, sterkte) is afhankelijk van de behandelaar, de leeftijd, de klacht en de conditie van het kind. Behandelingen voor kinderen zijn eigenlijk heel kort: een typische behandeling duurt over het algemeen tussen de 1 en 10 minuten. In het algemeen geldt, hoe ouder het kind, hoe langer de behandeling. Omdat kinderen sneller herstellen dan volwassen, hebben ze in verhouding minder en kortere behandelingen nodig. Het meest belangrijk is dat de behandelaar de ‘touch’ heeft waar het kind op reageert!

De basisbehandeling heeft als bijkomend voordeel dat deze eenvoudig aan ouders geleerd kan worden, zodat zij de behandeling thuis regelmatig kunnen voortzetten. Op deze wijze worden de ouders actief betrokken bij de behandeling van hun kind en zal het effect van de behandeling hierdoor worden versterkt.

Indicaties voor behandeling met Shonishin zijn o.a.

– ADD en ADHD

– Astma
– Bronchitus
– Blaasontsteking
– Bedplassen
– Boosheid, agitatie, woede aanvallen
– Chronisch verkouden, verstopte neus, loopneus, hoesten
– Buikpijn
– Eczeem
– Concentratieproblemen
– Darmproblemen, diarree, constipatie
– Doorkomende tanden
– Hoofdpijn
– Huilerig, huilbaby
– Misselijkheid, overgeven
– Moeheid, lusteloos, weinig vitaliteit
– Oorontstekingen
– Onrust, hyperactief, ADD, ADHD
– Slaapproblemen, nachtelijke onrust
– Stotteren

– Voedselallergieën
– Zwakke constitutie, vaak ziek

 

Goed om te weten

  • Er is geen verwijsbrief van de huisarts nodig

  • U betaalt geen eigen risico

  • Uw kind heeft, indien u aanvullend bent verzekerd, jaarlijks een eigen budget waaruit acupunctuur door de meeste zorgverzekeraars geheel of deels wordt vergoed.

‘Laat uw kind weer in balans komen en de klachten zullen verdwijnen’.

bottom of page