top of page

DR. TAN'S BALANCE METHODE

Een zeer effectieve acupunctuurmethode in bestrijden van pijn met onmiddellijk resultaat

Dr. Richard Tan_bewerkt_bewerkt_bewerkt_

Li Gan Jian Ying

立竿見影

“Stand a pole under the sun and you should immediately see its shadow”. 

De Balans Methode staat in de wereld van de acupunctuur bekend als een systeem dat 'onmiddellijke resultaten' geeft na het inbrengen van de naald. Net als de acupunctuurmethode volgens Master Tung is ook de Balans Methode gebaseerd op het meest fundamentele principe van de I-Ching en de Taoïstische filosofie: Balans.

De methode maakt gebruik van oude Chinese wijsheid met als doel streven naar evenwicht wanneer het lichaam in disbalans is. De zieke of aangedane meridianen worden behandeld met balancerende meridianen op afstand. Hierdoor hoeven geen naalden ingebracht te worden in het pijngebied zelf, maar worden nekklachten bijvoorbeeld behandeld op de enkel en rugklachten op de hand.

De methode werd ontwikkeld door Dr. Richard Teh-Fu Tan die sterk is beïnvloed door Master Tung.

Dr. Richard Tan begon zijn studie in de Chinese geneeskunde als klein kind dat in Taiwan woonde. Daar ging hij in de leer bij vele meesters en studeerde hij o.a. kruidengeneeskunde en de meridiaanleer. Naast zijn fascinatie voor de Chinese geneeskunde bekwaamde hij zich gedurende tien jaar in ingenieurswetenschappen en verhuisde hij naar de VS.

Door de wereld van de computer software enginering te combineren met het bestuderen van de I-Ching creëerde hij een nieuw systeem – de Balans Methode – om naar het lichaam te kijken als een printplaat die helemaal opnieuw kan worden ‘bedraad’ met het inbrengen van acupunctuurpunten in gebieden zover mogelijk weg van de pijn of het letsel. Met behulp van weinig naalden kon hij de pijn verminderen, zo niet volledig wegnemen.

bottom of page