top of page

MASTER TUNG'S ACUPUNCTUUR

Een oude, krachtige en zeer effectieve vorm van acupunctuur

38542689391_5c67cf74f4_z_bewerkt.jpg

Yin Shui, Si Yuan
饮水思源‘

When you drink water, remember the source’

foto Master Tung_bewerkt.jpg

De behandeltechnieken die ik in mijn praktijk toepas hebben hun oorsprong in de acupuntuur van Master Tung zoals onderwezen door Dr. Kuo-Cheng Lee en Dr. Hu Wen Zhi.

Master Tung’s Acupunctuur, ook wel bekend als ‘I-Ching Acupuctuur’ is meer dan 2500 jaar oud en is afgeleid van de Ba Gua, een oosterse filosofie gebaseerd op wiskunde en de I-Ching, een van de oudste boeken ter wereld die de Ba Gua-filosofie gebruikt.

De Taiwanese Grootmeester Tung Ching-Chang (1916-1975) werd geboren in de provincie Shandong in China. Op 33-jarige leeftijd verhuisde hij naar Taiwan als militair bij Kuomintang. Na zijn pensionering behandelde hij veel patiënten met zijn unieke voorouderlijke acupunctuurtechnieken. Hij zou 300.000 patiënten hebben behandeld. Een derde van hen, vaak arme mensen of militairen, behandelde hij gratis. Hij werd bekend door zijn buitengewone behandelingseffecten en vestigde zijn reputatie door de Cambodjaanse premier Lon Nol in 1971 te behandelen. Tung’s Acupunctuur was oorspronkelijk een goed bewaard familiegeheim dat generaties lang werd doorgegeven en verfijnd. Na de vlucht tijdens de Culturele Revolutie in China besloot Master Tung in 1962 zijn geheime acupunctuursysteem te onthullen. Hij verbrak hiermee zijn familietraditie en begon zijn systeem aan buitenstaanders te leren.Hij openbaarde de technieken en trainde 73 discipelen, waaronder de beste Taiwanese acupuncturisten zoals Dr. Yang Wei-Chieh en Dr. Hu Wen Zhi.

Master Tung Ching Chang wordt door velen als de grootste acupunctuurmeester gezien die ooit heeft geleefd.

 

De acupunctuurpunten en technieken die hij gebruikte zijn uniek in vergelijking met de klassieke acupunctuur. Naalden worden vaak aan de tegenovergestelde zijde van de klacht geplaatst. In de meeste gevallen merkt de cliënt onmiddellijke verlichting na het inbrengen van de naald.

Master Tung’s punten worden ook wel ‘magische punten’ genoemd omdat ze snel, krachtig en effectief werken en hierdoor tot snelle en blijvende resultaten leiden.

 

In 2018 kreeg ik de mogelijkheid om te mogen studeren bij Dr. Wei Chieh Young, een directe leerling van Master Tung. Tegenwoordig wordt hij in het Westen beschouwd als de leidende autoriteit in de acupunctuur van Master Tung.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018, met Dr. Wei-Chieh Young, London

 

Naast inspirerende lessen gegeven door Susan Johnson (tevens een autoriteit in Tung's acupunctuur) mocht ik in oktober 2019 de unieke mogelijkheid ervaren om onderwezen te worden door Dr. Kuo-Cheng Lee in Taiwan. Door het feit dat hij uitsluitend lessen geeft in China en Taiwan en niet beinvloed is door Westerse acupunctuurtechnieken, heeft Dr. Lee de waardevolle essentie van de authentieke leer van Master Tung behouden.

2019, met Dr. Kuo-Cheng Lee en Dr. Shan-Yu Su, Taiwan

 

 

Het mogen bijwonen van behandelingen door meesters of persoonlijk naar hun lessen te mogen luisteren is voor mij meer waard dan het lezen van vele boeken. Niet iedereen heeft echter het voorrecht om in direct contact te staan met de wijsheid van deze meesters. Persoonlijke ervaring met acupunctuur-meesters zoals Dr. Kuo-Cheng lee en Dr. Wei Chie Young is voor mij de sleutel tot verdiepende vaardigheden en effecten.

Iedere dag ben ik Master Tung, Dr. Kuo-Cheng Lee en Dr. Wei Chieh Young dankbaar voor hun wijsheid, kennis en vrijgevigheid, voor het openbaren van deze krachtige vorm van acupunctuur.

Tungs.png
20191016_101520_edited.jpg
IMG-20191016-WA0002.jpg
bottom of page